Administratie/Boekhouding

Tijdens het introductiegesprek bekijken we hoe jouw bedrijf en bijbehorende administratie in elkaar zit. Ik geef je tips en advies en denk met je mee.

Ik kan de administratie (deels) van je overnemen. Je levert de bijbehorende papieren (afschriften, bonnetjes, facturen, etc.) maandelijks of per kwartaal aan. Ik kan je ook helpen met een eenvoudige manier om het zelf te (blijven) doen, waarbij ik dan telkens aan het eind van het jaar de boekhouding en btw controleer en een jaarrekening maak.

Aangifte omzetbelasting (BTW)

Je moet per periode (meestal per kwartaal) aangifte doen voor de omzetbelasting. Ik kan de btw administratie per periode voor je doen of je uitleggen hoe je dat zelf kunt doen.

Jaarrekening, balans, verlies en winst

De jaarrekening geeft een overzicht van de omzet en de kosten en laat zien of er winst is gemaakt. Het vormt de basis voor de aangifte inkomstenbelasting. Maar het kan om verschillende redenen nodig zijn om ook tussentijds een dergelijk overzicht aan te leveren met het resultaat van dat moment.

Aangifte inkomstenbelasting (BTW)

Als zelfstandige moet je ook aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Heb je een fiscaal partner, dan moet je gezamenlijk aangifte doen. De aftrekposten worden dan zo efficiënt mogelijk verdeeld. Voor de aangifte inkomstenbelasting maak ik gebruik van de software van Nextens (Reed Elsevier) en een eigen digitale postbus bij de Belastindienst.